Zima je tu...
ZIMA!
.
.
Příprava: Počasí venku se celý rok stupňuje. Teplota postupně klesá nebo stoupá. To znamená, že když morče chováte venku celý rok, nemusíte ho na nic připravovat. A když ho přemístíte ze zimy do tepla včas, nemusíte ho také na nic připravovat. Jiné je to ale, když už je velká nebo větší zima a venku, kde je morčátko, je míň než 5°C. Přípravou morčete se rozumí to, že ho postupně přemisťujete do teplejším míst, aby to pro něj nebyl tak velký přechod. Z venčí do sklepa, pak na chodbu a pak třeba do pokoje apd. Morče by se jinak mohlo snadno nachladit. V každé té místnosti by mělo zůstat asi tak 2 -3 dny.
.
Když není možnost: Jestliže nemáte možnost morče dát domů, tak je potřeba ho zateplit.
v kotci: Je dobré dát na vnitřní stěny kotce nějakou látku (flíz,plyš, i jiné apd.), pod to byste ale měli dát ještě malou vrstvičku molitanu nebo více vrstev jiných látek. Na přední stěnu - dvířka, to můžete udělat také, ale jen do poloviny, nebo do třičtvrtě.
v kleci: Pokud máte morče venku jen v kleci, můžete ho dát do nějaké velké krabice, které byste mohli dát na stěny také nějaký molitan. Přez střechu můžete položit nějakou deku a klec musí být někde, kde na ní nebude sněžit! ...doufám, že si nějak poradíte, a pokud budete mít nějaký další dobrý nápad jak morče zateplit, napište ho do komentářů...
.
Seno: Po celou zimu je důležité, aby morče mělo větší dávku sena a mohlo se do něho zahrabat.
Voda: Vody dávejte menší dávky, protože mrzne a za chvíli by zmrzla, ale takhle jí stihne morčisko vypít.
Komentáře
Přehled komentářů
to je elice pekne ale to morcisko to se mi vubec nelibi kdyby to bylo napsane morcatko snatzilo vipit tak je to peknejsi
Morče
(Teríz, 3. 6. 2007 20:31)
Morče je krásné yvířátko,skuste dát morčátko a králíka je to skvělá konbynace!☺☻☺☻
☺ ☻ ☺ ☻
bvhnifgj
(tomas, 16. 5. 2007 12:57)flsgdsfdoigbhéoguoifsubhifxoghiodfhngiocfhngicfmgocmobijmfcpohjmcfghůlmgfxopmhpozgf,phf,chp,hglúpc,=pkhcg,okcbtuůrdxlrtl
Morče ala kachna
(alfons Zabíječ, 29. 1. 2007 15:50)
Nejprve vykopeme jámu do které morče násilým hodíme...
potom ho sotva hýbajícího polijeme vodkou a posypeme strouhankou...zasypeme a potom nad ním uděláme ohniště ,které musí hořet 5hodin v kuse.....vykopeme a můžeme podávat....nejlepší obloha je k tomu ¨morčetí varle na kyselo ,nebo na sladko...přeji dobrou chut..váš alfons Zabíječ....
dtz dt
(dzt dt, 28. 10. 2007 10:38)